Αγγελική Αγγελίδη, μια Ελληνίδα στην Κορέα

Δυο τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην Ελληνίδα καλλιτέχνη, Αγγελική Αγγελίδη στην Νότια Κορέα, για το έργο της που προάγει τις σχέσεις Ελλάδος- Κορέας

ΑΠΟ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ PAPADAKIS PRESS

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Εθνοσυνέλευση (National Assembly Library) κύριος 이명우- Lee Myeong Wu, παρουσία της αξιότιμης Ελληνίδας Πρέσβη κυρίας Νινέττας Λούπα και άλλων επιφανών ανθρώπων της χώρας, υποδέχθηκαν την Αγγελική Αγγελίδη, σε μια τιμητική τελετή βράβευσης.
Η δημιουργός με τα έργα της «Δημοσθένης» και «Κορεατικός Πόλεμος», τα οποία πλέον κοσμούν τους τοίχους της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας, παρουσίασε την συμμετοχή της Ελλάδας και την βοήθειά της στον Πόλεμο της Κορέας.
Κατά την τιμητική τελετή, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης 이명우- Lee Myeong Wu ευχαρίστησε την Αγγελική Αγγελίδη, λέγοντας της πόσο σημαντική είναι η συμβολή της με την δημιουργία αυτών των έργων που συμβολίζει την σημαντική σχέση των δύο χωρών, Ελλάδος και Κορέας και τα οποία πλέον ανήκουν την πολύτιμη συλλογή τους και ότι είναι τιμή τους να δεχθεί αυτήν την βράβευση εκ μέρους της χώρας τους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης!
Η Αγγελική Αγγελίδη, με έκδηλη την συγκίνησή της, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την επιτροπή, τονίζοντας την αγάπη της για την Κορέα και θαυμασμό της για την ιστορία της, η οποία θυμίζει σε πολλά την ιστορία της Ελλάδας και επισήμανε ότι τα έργα αυτά δημιουργήθηκαν για την όμορφη χώρα τους.
Η πρέσβης της Ελλάδας, κυρία Νινέττα Λούπα στην ομιλία της, δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και για τις δυο χώρες αυτή η τιμητική διάκριση και ευχαρίστησε  την καλλιτέχνη για την συμβολή της σε αυτή την σχέση, καθώς και την Εθνική βιβλιοθήκη για την αποδοχή αυτή.
Λίγες μέρες μετά, ακολούθησε δεύτερη τιμητική βράβευση από τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου της Κορέας ( War Memorial), κύριο 백승주- Baek Seung-Joo, όπου φιλοξενείται το εμβληματικό έργο της  Αγγελίδη από την συλλογή της “Europe”, με τίτλο: «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το έργο «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το 2023 και την ίδια χρονιά στο Παρίσι καθως και στα εγκαίνια του Μουσείου της Σαλαμίνας, καταλήγοντας να βρει την θέση του στην Κορέα και να θυμίζει σε όλο κόσμο ότι η Ελλάδα βρίσκεται παντού!

SHARE THE STORY

Exit mobile version