Τα spaghetti al pomodoro γνωστά και ως ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ήταν το αγαπημένο γεύμα της θρυλικής Audrey Hepburn το οποίο και έτρωγε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί.
Μπορεί τελικά να είχαμε δει την διάσημη ηθοποιό σε πολλούς ρόλους, αλλά αυτός που της άρεσε ιδιαίτερα ήταν αυτός της μαγείρισσας. Στο βιβλίο «Audrey Hepburn, An Elegant Spirit», ο γιος της Hepburn, Sean Hepburn Ferrer, αποκαλύπτει ότι η μητέρα του λάτρευε να μαγειρεύει και μάλιστα λάτρευε και τους υδατάνθρακες, πόσο μάλλον τις μακαρονάδες. Το αγαπημένο της πιάτο; Spaghetti al Pomodoro, με μπόλικη σάλτσα.
Πως μπορείτε και εσείς να φτιάξετε την αγαπημένη συνταγή της Hepburn. Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα φλιτζάνια φρέσκες ντομάτες
Βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμάρια μακαρόνια
Αλάτι για γεύση
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, το βασιλικό και τις ντομάτες και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Μετά από 45 λεπτά, ή όταν τα λαχανικά είναι τρυφερά, σβήνουμε τη φωτιά. Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ζυμαρικά με χλιαρό νερό για να μην κολλήσουν.
Γευτείτε τη σάλτσα, προσθέτετε αλάτι για γεύση, αν θέλετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και από πάνω ρίχνετε αρκετή κόκκινη σάλτσα με τριμμένο τυρί παρμεζάνα και φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού.