Koshu: Κι όμως τα ροζ σταφύλια είναι πραγματικότητα- Όσα δεν γνωρίζατε για τη σπάνια ποικιλία

Koshu: Κι όμως τα ροζ σταφύλια είναι πραγματικότητα- Όσα δεν γνωρίζατε για τη σπάνια ποικιλία 1

Τα σταφύλια Koshu είναι μια μοναδική ποικιλία που προέρχεται από την Ιαπωνία, που καλλιεργείται κυρίως στον νομό Yamanashi.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Πολλά πράγματα γίνονται viral στο διαδίκτυο, ειδικά αν σχετίζονται με φαγητό και γεύσεις. Τα διάσημα σταφύλια της Ιαπωνίας, εδώ και χρόνια αποτελούν ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα φρούτα παγκοσμίως, χάρη στο χρώμα τους, την γεύση τους, αλλά τις εικόνες που χαρίζουν. Ένα σπάνιο ιαπωνικό στέλεχος που έχει γίνει διάσημο τα τελευταία χρόνια αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ παλιό.

Koshu: Κι όμως τα ροζ σταφύλια είναι πραγματικότητα- Όσα δεν γνωρίζατε για τη σπάνια ποικιλία 2

Οι πρώτες καλλιέργειες χρονολογούνται πάνω από 1.000 χρόνια και πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης μεταξύ των ποικιλιών Vitis vinifera και Vitis davidii, ενός άγριου ασιατικού αμπέλου. Η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με εκείνη της επαρχίας Yamanashi, που βρίσκεται στη σκιά του όρους Φούτζι (Fuji-san), όπου βρίσκουν την ιδανική πατρίδα τους.

Είναι πολύ ευαίσθητα στη βροχή, γι’ αυτό και αναπτύσσονται σε περιοχές που περιβάλλονται από βουνά και σπανίως βρέχει. Τα σταφύλια Koshu είναι μια μοναδική ποικιλία που προέρχεται από την Ιαπωνία, που καλλιεργείται κυρίως στον νομό Yamanashi.

Koshu: Κι όμως τα ροζ σταφύλια είναι πραγματικότητα- Όσα δεν γνωρίζατε για τη σπάνια ποικιλία 3

Έχουν χοντρό δέρμα και έχουν ροζ-μοβ χρώμα. Τα σταφύλια Koshu είναι περισσότερο γνωστά για την παραγωγή κρασιού Koshu, ένα ελαφρύ, λευκό κρασί με λεπτές γεύσεις και ελαφρώς εσπεριδοειδή γεύση. Αυτό το κρασί παρασκευάζεται στην Ιαπωνία για πάνω από χίλια χρόνια, καθιστώντας το αναπόσπαστο μέρος της αμπελουργικής κληρονομιάς της χώρας.

Τα σταφύλια ευδοκιμούν στο υγρό κλίμα της Ιαπωνίας, επωφελούμενα από το ηφαιστειακό έδαφος της περιοχής και την άφθονη ηλιοφάνεια.

SHARE THE STORY

Exit mobile version