Η πιο νόστιμη σαλάτα με ελληνικά superfoods

Είναι φτιαγμένη με εποχικά λαχανικά και φρούτα και εμπλουτισμένη με ελληνικές υπερτροφές.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΔΩΡΙΤΗ FOOD STYLING & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Η παρακάτω σαλάτα είναι ένας έξυπνος και νόστιμος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και να ξαναβρείτε τη γραμμή σας.

 

 

Σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα & ξηρούς καρπούς

Χρόνος προετοιμασίας: 15’

Υλικά για 4-6 άτομα

• 4-5 μεγάλα φύλλα λαχανίδας (kale)
• 200 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες
• 1 πορτοκάλι φιλεταρισμένο
• 1 ξινόμηλο σε μικρούς κύβους
• 3-4 μικρά ραπανάκια σε λεπτές φέτες
• 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
• 2 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες

Για το ντρέσινγκ

• 30 ml χυμό πορτοκαλιού
• 2 κ.γ. λευκό ξίδι
• 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
• 3-4 στήμονες κρόκου Κοζάνης
• 1 κ.γ. μέλι
• 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
• Αλάτι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα, το ξίδι και το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και το αλάτι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο, σιγά σιγά και σε ροή κλωστής, χτυπώντας ταυτόχρονα το μείγμα με σύρμα, μέχρι να δέσει.

Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε καυτό αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά και στη συνέχεια το ρίχνουμε κατευθείαν σε μπολ με νερό και πάγο, για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσει το ζωντανό χρώμα του. Το σουρώνουμε.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της λαχανίδας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Κατόπιν τα ψιλοκόβουμε, αφαιρώντας το κεντρικό κοτσάνι τους. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε στο μπολ με τη λαχανίδα το ξινόμηλο, τα ραπανάκια, τη σταφίδα, την καρυδόψιχα, το στραγγισμένο μπρόκολο και το κρεμμυδάκι. Περιχύνουμε τα υλικά με λίγο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα φιλέτα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Διατροφικό σχόλιο

Η πράσινη και αγαπημένη λαχανίδα περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης K αλλά και Α, C, B6, φυλλικό οξύ και μαγγάνιο. Μεγάλη είναι και η θρεπτική αξία της κορινθιακής σταφίδας, που θεωρείται ένα από τα ελληνικά superfoods. Επιπλέον έχει αντικαρκινική δράση και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης.

SHARE THE STORY

Exit mobile version