«What Jennifer Did»: Η ανατριχιαστική ιστορία μιας 28χρονης που προσέλαβε άτομο για να δολοφονήσει τους γονείς της

«Μέχρι που θα έφτανες για μία κληρονομιά»; Μια ακόμη αρρωστημένη ιστορία σε παραγωγή του Netflix.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Εγκλήματα, φόνοι, πλοκή και ένα σωρό ακόμη γεγονότα, είναι αυτά που αναζητάει μεγάλο κοινό του Netflix, δείχνοντας μεγάλη προτίμηση σε παραγωγές θρίλερ και εγκλημάτων. Η διάσημη πλατφόρμα δεν «χαλάει χατίρι» στο κοινό του και έχει επιστρέψει με ένα crime ντοκιμαντέρ, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

«Μέχρι που θα έφτανες για μία κληρονομιά»; Μια ακόμη αρρωστημένη ιστορία, ανάμεσα σε μία κόρη και τους γονείς της, θα σου «κόψουν την ανάσα» με μία αλληλουχία γεγονότων που δεν θα περίμενες.

To νέο ντοκιμαντέρ της Jenny Popplewell κάνει πρεμιέρα στις 10 Απριλίου

Το σενάριο του «What Jennifer Did»

H Jennifer, μια 28χρονη άριστη φοιτήτρια με υποτροφία σε μία ονειρικά πλασμένη ζωή που της προσέφεραν οι γονείς της, μετανάστες από το Βιετνάμ, συνέλαβε ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να τους δολοφονήσει και να κληρονομήσει περίπου 500.000 δολάρια. Για να το καταφέρει, επιστράτευσε τη βοήθεια τριών φίλων της, οι οποίοι έστησαν μία εικονική ληστεία στο σπίτι.

Η αστυνομία άρχισε να σκαλίζει την υπόθεση, με τους ντετέκτιβ να αναρωτιούνται πώς κατάφερε η Jennifer να καλέσει την αστυνομία, για να καταλήξει στο τραγικό συμπέρασμα. Άνθρωπος- κλειδί ο πατέρας της, ο οποίος επέζησε από τα τραύματά του και κατέθεσε στην αστυνομία για τις κινήσεις της κόρης του.

YouTube video player

Τελικά, όλα θα γινόντουσαν εξαιτίας των κανόνων που επέβαλλαν οι γονείς στην κόρη τους και ενός φλερτ της που δεν ευδοκίμησε. Ήταν όμως αρκετά για να στήσουν αυτή την ιστορία.

Περισσότερα για την αληθινή ιστορία πίσω από το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που η 28χρονη Jennifer Pan καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή προσέλαβε δολοφόνους για να σκοτώσουν τους γονείς της. Η νέα παραγωγή του Netflix εξετάζει πώς η Pan από μια σταρ πιανίστα ως παιδί, κατέληξε στην καταδίκη της για φόνο πρώτου βαθμού. Η ιστορία βασίζεται σε ενοχοποιητικά μηνύματα κειμένου και συνεντεύξεις με ντετέκτιβ που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στις 8 Νοεμβρίου 2010, η μητέρα της Pan, Bich Ha Pan, σκοτώθηκε και ο πατέρας της, Huei Hann Pan, μπήκε σε κώμα μετά από μια βίαιη επίθεση στο σπίτι τους στο Markham του Οντάριο, περίπου 20 μίλια έξω από το Τορόντο.

 

Η Pan ήταν η μόνη μάρτυρας που επιβίωσε και το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα από συνεντεύξεις της αστυνομίας με την Pan στον απόηχο της εισβολής στο σπίτι.

Στο ντοκιμαντέρ, οι ντετέκτιβ ξεκαθαρίζουν ότι από την αρχή θεωρούσαν ύποπτη την Pan. Όπως λέει η σκηνοθέτις Jenny Popplewell, «Γιατί να αφήσεις έναν επιζώντα μάρτυρα; Αν πρόκειται να πυροβολήσεις δύο άτομα, θα πυροβολήσεις τον τρίτο».

Επιπλέον, το βίντεο από κάμερα ασφαλείας ενός γείτονα έδειχνε τρεις άνδρες να μπαίνουν στο σπίτι, αλλά χωρίς σημάδια αναγκαστικής εισόδου.

Μέσα από πλάνα από την ανάκριση της Pan, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πώς η Pan έπεφτε διαρκώς σε πολλαπλές αντιφάσεις. Είπε ψέματα ότι αποφοίτησε από το λύκειο και πήγε στο κολέγιο, ακόμη πλαστογραφούσε δελτία έκθεσης και έγγραφα φοιτητικού δανείου χρησιμοποιώντας το Photoshop. Ο μπαμπάς της είχε όνειρα ότι θα γινόταν φαρμακοποιός, ενώ η μητέρα της ήθελε να ασχολείται με το πιάνο στον ελεύθερο χρόνο της. Ήταν μια βραβευμένη πιανίστα, αλλά ήταν σαφές ότι οι προσδοκίες των γονιών της δεν ήταν τα πάθη της.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και τα πλάνα της αστυνομίας που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος του εγκλήματος Jeremy Grimaldi για το βιβλίο του το 2016 για την υπόθεση, «A Daughter's Deadly Deception: The Jennifer Pan Story».

Στην πραγματικότητα, το πάθος της ήταν ο Danny Wong, ένας εργαζόμενος σε πιτσαρία και έμπορος ναρκωτικών με τον οποίο έβγαινε για επτά χρόνια. Μετά τη σύλληψή της, η αστυνομία βρήκε ημερολόγια στα οποία η Pan έγραφε για το πώς έβγαιναν ραντεβού και για το πόσο δεν ήθελαν οι γονείς της να είναι μαζί του. Έπαθε τέτοια κατάθλιψη που άρχισε να κάνει κακό στον εαυτό της και είπε στην αστυνομία ότι προσέλαβε τους δολοφόνους για να τη σκοτώσουν. «Τους χρειαζόμουν για να με σκοτώσουν», λέει στα πλάνα της ανάκρισής της από έναν ντετέκτιβ. «Δεν ήθελα να ζω πια… γιατί ήμουν τόσο απογοητευμένη».

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και τα πλάνα της αστυνομίας που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοσιογράφος του εγκλήματος Jeremy Grimaldi για το βιβλίο του το 2016 για την υπόθεση, «A Daughter’s Deadly Deception: The Jennifer Pan Story».

Στο ντοκιμαντέρ, η αστυνομία που εμπλέκεται στην έρευνα λέει ότι πιστεύει ότι ο Wong ήθελε τους γονείς της Pan, επειδή ήλπιζε να επωφεληθεί από την ασφάλεια ζωής και το σπίτι στο οποίο θα έμπαινε η Pan, ίσως για να χρηματοδοτήσει τη διακίνηση ναρκωτικών.

Το 2015, η Pan, ο σύντροφός της Wong, καθώς και δύο άνδρες που προσέλαβε, ο Lenford Crawford και ο David Mylvaganam, καταδικάστηκαν όλοι σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για 25 χρόνια για τον φόνο πρώτου βαθμού της μητέρας της πρώτης και ισόβια κάθειρξη για τον απόπειρα δολοφονίας του πατέρα της.

To ντοκιμαντέρ ίσως ρίξει νέο φως στην υπόθεση, καθώς οι ντετέκτιβ εξακολουθούν να αναζητούν έναν τρίτο δολοφόνο. Επίσης ελπίζουν ότι η ταραγμένη ψυχική κατάσταση της Pan θα κάνει τους θεατές να απευθυνθούν σε ειδικούς για αγαπημένα τους πρόσωπα που εμφανίζουν στοιχεία μιας διαταγμένης συμπεριφοράς και προσωπικότητας.

SHARE THE STORY

Exit mobile version