Netflix: Το “Baby Reindeer” έγινε η 10η πιο δημοφιλής αγγλόφωνη σειρά όλων των εποχών

H πολυσυζητημένη μίνι σειρά του Richard Gadd έχει προβληθεί 84,5 εκατομμύρια φορές και συνεχίζει

ΑΠΟ GRACE TEAM

Αδιαμφισβήτητα μία από τις σειρές που συζητιέται πολύ έντονα αυτό το διάστημα είναι το "Baby Reindeer", όπως και το "Bridgerton". Για το "Baby Reindeer" όμως σημειώνεται μια ακόμη επιτυχία, αφού εκτόπισε το "The Witcher" και μπήκε στη δεκάδα με τις πιο δημοφιλείς σειρές όλων των εποχών.

Αναλυτικά οι λίστα με τις 10 δημοφιλέστερες σειρές

Wednesday – Season 1, ώρες προβολής: 1,718,800,000

Stranger Things – Season 4, 1,838,000,000

Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 1,031,100,000

Bridgerton – Season 1, 929,300,000

The Queen’s Gambit: Limited Series, 746,400,000

The Night Agent – Season 1, 803,200,000

Fool Me Once: Limited Series, 629,800,000

Stranger Things – Season 3, 716,100,000

Bridgerton – Season 2, 797,200,000

Baby Reindeer: Limited Series, 335,200,000

Η σκοτεινή, δραματική αλλά και περίεργα αστεία σειρά του Netflix με τίτλο "Baby Reindeer" είναι μια αληθινή ιστορία, γραμμένη από και με πρωταγωνιστή τον Richard Gadd, ο οποίος διασκεύασε το βραβευμένο μονόπρακτο του σε μια περιορισμένη σειρά επτά επεισοδίων.

Όπως και ο δημιουργός της, η σειρά προσφέρεται για πολλαπλά είδη, μια συναρπαστική ανάμειξη βαριάς συγκίνησης και χιούμορ που ο Gadd λέει στο Tudum ότι δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική επιλογή, αλλά και αληθινή στην πραγματικότητα.

«Νομίζω ότι η ζωή είναι μια κωμωδία-δράμα», λέει ο Gadd. «Σε μερικά από τα πιο σκοτεινά μέρη που έχω βρεθεί, βρήκα με κάποιο τρόπο να γελάσω. Και μερικά από τα πιο αστεία μέρη στα οποία έχω βρεθεί, συμπεριλαμβανομένων των παρασκηνίων σε κωμικά κλαμπ με άλλους κωμικούς, μπορεί να είναι και τα πιο καταθλιπτικά μέρη. Πάντα πιστεύω ότι η ζωή είναι ένα μείγμα από φως και σκιά. Έτσι ήθελα το Baby Reindeer να είναι ένα μείγμα και των δύο».

YouTube video player

Η ιστορία του Baby Reindeer επικεντρώνεται στην παράξενη και πολυεπίπεδη σχέση του κωμικού Donny Dunn (Gadd) με μια γυναίκα ονόματι Martha (Jessica Gunning), της οποίας η αρχικά φιλική συμπεριφορά ξετυλίγεται καθώς αρχίζει να παρακολουθεί τον Donny ασταμάτητα.

Η πρώτη τους αλληλεπίδραση είναι αρκετά αθώα: Ενώ εργάζεται στη βάρδια του ως μπάρμαν, ο Donny δείχνει μια πράξη καλοσύνης στη Martha, μια πελάτισσα της οποίας η ευαλωτότητα είναι άμεσα εμφανής. Αλλά, όπως λέει και το ρητό, «καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη», και αυτή η τυχαία συνάντηση πυροδοτεί μια ασφυκτική εμμονή που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές και των δύο και αναγκάζει τον Donny να αντιμετωπίσει το βαθιά θαμμένο τραύμα του.

«Το stalking στην τηλεόραση τείνει να είναι πολύ σεξουαλικό. Έχει μια μυσταγωγία. Είναι κάποιος σε ένα σκοτεινό σοκάκι. Είναι κάποιος που είναι πραγματικά σέξι, που είναι πολύ φυσιολογικός, αλλά μετά γίνεται παράξενος σιγά-σιγά», εξηγεί ο Gadd. «Αλλά η παρακολούθηση είναι μια ψυχική ασθένεια. Ήθελα πραγματικά να δείξω τα στρώματα του stalking με μια ανθρώπινη ποιότητα που δεν είχα δει στην τηλεόραση πριν».

Ο Gadd ξεκαθαρίζει ότι δεν ήθελε να γράψει «μια αφήγηση θύματος». Λέει συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι η τέχνη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα όταν δεν ξέρεις με ποιανού το μέρος είσαι. Ήθελα να είναι πολυεπίπεδη και ήθελα να αποτυπώσει την ανθρώπινη εμπειρία.

Η ανθρώπινη εμπειρία είναι ότι οι άνθρωποι είναι καλοί, αλλά έχουν κομμάτια κακού και κάνουν λάθη».

Πηγή φωτογραφίας: Netflix

SHARE THE STORY

Exit mobile version