Αυτή είναι η τροφή που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος εύκολα

Νέα έρευνα θα σας πείσει να εντάξετε δύο θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Αν αναζητάτε τροφές και θρεπτικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε πιο ποιοτική διατροφή τώρα το καλοκαίρι, χάνοντας παράλληλα βάρος, τότε πρέπει να ενσωματώσετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο τα... φασόλια. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal.

Οι ερευνητές οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα, εξετάζοντας την ποιότητα των διατροφών ενηλίκων που περιλάμβαναν φασόλια και ρεβίθια σε σύγκριση με δίαιτες που δεν περιλάμβαναν. Τα ρεβίθια, όπως διαπιστώθηκε, είναι η αμέσως επόμενη τροφή που συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Τα αποτελέσματα, όπως περιγράφει αναλυτικά το περιοδικό Vita, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν φασόλια και ρεβίθια απολάμβαναν μια σειρά από οφέλη, όπως καλύτερη ποιότητα διατροφής, υψηλότερη πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών και βελτιωμένα αποτελέσματα που σχετίζονται με το βάρος.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα φασόλια και τα ρεβίθια ευνοούν την καρδιά, η έρευνά μας όμως δείχνει ότι τα κονσερβοποιημένα και ξερά φασόλια και/ή ρεβίθια έχουν πολλά περισσότερα οφέλη, όπως η ενισχυμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και τα πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα» αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πώς επηρεάζουν το βάρος σας;

Τα φασόλια πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, η οποία υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς, το υγιές μικροβίωμα του εντέρου και μειώνει τη φλεγμονή χαμηλού βαθμού που σχετίζεται με πολλές καρδιομεταβολικά νοσήματα όπως η υψηλή χοληστερόλη, η υπέρταση και ο διαβήτης τύπου 2.

Όσοι κατανάλωναν φασόλια φάνηκαν να έχουν υψηλότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, στα οποία συνήθως εμφανίζουμε έλλειψη, τα οποία περιλαμβάνουν χολίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε.

Δύο από τα διατροφικά μοτίβα φασολιών συσχετίστηκαν επίσης σημαντικά με βελτιωμένα αποτελέσματα που σχετίζονται με το βάρος.

Η ανάλυση επικεντρώθηκε σε ένα 24ωρο κατά το οποίο οι άνθρωποι ανακαλούσαν τη διατροφή τους μέσω προσωπικών συνεντεύξεων.

Τα πρότυπα κατανάλωσης φασολιών και το βάρος του πληθυσμού χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των διαφορών μεταξύ των διατροφικών προτύπων.

Η κατανάλωση φασολιών ορίστηκε ως η κατανάλωση κόκκινων φασολιών, μαύρων φασολιών, ρεβιθιών και φασολιών και διαμορφώθηκαν τέσσερα διαφορετικά μοτίβα, που διέφεραν ως προς το ποσοστό των θερμίδων που προέρχονται από τα φασόλια και τη συνολική ποιότητα της διατροφής.

SHARE THE STORY

Exit mobile version