ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Lacoste: H ελληνικής καταγωγής Pelagia Kolotouros παρουσίασε την πρώτη της συλλογή

Lacoste: H ελληνικής καταγωγής Pelagia Kolotouros παρουσίασε την πρώτη της συλλογή 1

Η Lacoste έκανε το πολυαναμενόμενο comeback και μάλιστα υπό τα ηνία της Kolotouros.

ΑΠΟ ΜΑΡΘΑ ΚΟΥΜΠΑΝΗ

Μετά από πάνω από δύο χρόνια απουσίας από το παιχνίδι, η γαλλική εταιρεία τένις Lacoste -αυτή με τον κροκόδειλο, φυσικά- επέστρεψε στο Παρίσι χθες το απόγευμα με ένα show στο Stade Roland Garros!

 

Επικεφαλής της επιστροφής της Lacoste είναι η Pelagia Kolotouros, επαγγελματίας στο χώρο της μόδας, η οποία προηγουμένως εργάστηκε για το Ivy Park της Beyoncé, το Yeezy και με τον Pharrell (όλες οι δουλειές της Adidas), καθώς και για την The North Face.

Μιλώντας πριν από την επίδειξη στο ιερό χώμα του Court Philippe Chatrier – το αντίστοιχο του Centre Court του Wimbledon στο Παρίσι – η Ελληνοαμερικανίδα σχεδιάστρια δήλωσε ότι «θέλουμε το τένις να ανήκει στην Lacoste»

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lacoste (@lacoste)

Την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού που ήταν γεμάτη κόσμο και περιελάμβανε τους Chanel, Miu Miu, Louis Vuitton και Saint Laurent (ανδρική ένδυση), ο Lacoste έκανε το πολυαναμενόμενο comeback και μάλιστα υπό τα ηνία της Kolotouros.

Για το relaunch του brand, η Kolotouros δημιούργησε μία συλλογή στο πνεύμα των “Années Folles”, των Roaring Twenties γαλλιστί, όταν ο René Lacoste ήταν ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο και το Παρίσι ήταν η παγκόσμια πρωτεύουσα τωνν τεχνών.

Τολμηρές, αιχμηρές γραμμές και graphic prints αναδεικνύουν τον διάλογο μεταξύ μόδας, αθλητισμού και τέχνης.

Η σχεδιάστρια και η ομάδα της επανεξέτασαν κώδικες του τένις και αρχειακές αναφορές, μεταφέροντάς τις σε εκλεπτυσμένα αλλά και σύγχρονα γυναικεία ready-to-wear, όπου οι γραμμές στρίβουν, οι γωνίες εξαφανίζονται και οι καμπύλες εκπλήσσουν.

Το french chic συναντά το athleisure μέσα από ένα καθαρό, preppy στιλ. Στη συλλογή βλέπουμε συχνά να επαναλαμβάνεται ο εμβληματικός κροκόδειλος της Lacoste, που σχεδιάστηκε από τον René Lacoste και τον καλλιτέχνη Robert George το 1927.

SHARE THE STORY

ΑΠΟΡΡΗΤΟ