Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία 1

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και της δημάρχου του Παρισιού

ΑΠΟ GRACE TEAM

Μόλις εχθές πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Σήμερα όμως, 16/04 πλήθος κοινού και καλεσμένων βρέθηκαν στον ιερό χώρο της Αρχ. Ολυμπίας προκειμένου να δουν από κοντά την επίσημη αφή φλόγας λίγο πριν το ολυμπιακό φως ξεκινήσει το ταξίδι του προς το Παρίσι.

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία 2

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής (Cojo) Τόνι Εστανγκέ, της -ελληνικής καταγωγής- υφυπουργού Eξωτερικών της Γαλλίας, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, και της ηγεσίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, τους οποίους θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για την Τελετή Αφής είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Στο ιερό της Ολυμπίας, μπροστά στα ερείπια του ναού της Ήρας, ηλικίας 2.600 ετών, η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά άναψε τη Φλόγα από τις αχτίδες του ηλίου στο Ναό της Ήρας, μπροστά σε 600 καλεσμένους.

 

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία μέτζο-σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο. Στις 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Δάδα θα έρθει στην Αθήνα και η παράδοση της Φλόγας στο Παρίσι θα γίνει σε ειδική τελετή στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).

Δείτε εδώ live την Αφή Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

*Πηγή φωτογραφίων: @Getty/ Ideal Images

SHARE THE STORY