Royal Scandal: Ο γιος της μέλλουσας βασίλισσας της Νορβηγίας συνελήφθη για κακοποίηση

Royal Scandal: Ο γιος της μέλλουσας βασίλισσας της Νορβηγίας συνελήφθη για κακοποίηση 1
Getty/Ideal Images

Ποιος είναι ο Marius Borg Høiby που συνελήφθη από τις Αρχές.

ΑΠΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΑ

Κι ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η εμφανής απουσία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Mette-Marit προκάλεσε την απορία όλων, αλλά λίγο μετά όλοι κατάλαβαν γιατί. Σύμφωνα με το SE og HØR της Νορβηγίας, ο μεγαλύτερος γιος της, Marius Borg Høiby, συνελήφθη για επίθεση, γεγονός που διατάραξε την ησυχία της βασιλικής οικογένειας της Νορβηγίας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ένα δραματικό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Όσλο. Μια γυναίκα στα 20 της φέρεται να δέχτηκε βίαιη επίθεση, με τον 27χρονο Marius Borg Høiby να είναι ύποπτος τόσο για σωματική όσο και για ψυχολογική κακοποίηση. Η αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα κατάφερε να διώξει τον Marius από το διαμέρισμα και κάλεσε σε βοήθεια. Εισήχθη στο νοσοκομείο με διάσειση, αλλά μετά αφέθηκε ελεύθερη.

Λίγο μετά το επεισόδιο, ο Marius Borg Høiby συνελήφθη και μπήκε σε κελί απομόνωσης. Μετά από 30 ώρες κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα, αλλά παραμένει κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Μετά την απελευθέρωσή του από τις Αρχές, μένει στο κτήμα Skaugum με τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Mette-Marit. Η νορβηγική βασιλική οικογένεια επέλεξε να μη σχολιάσει το περιστατικό, αλλά η αστυνομία επιβεβαίωσε στο SE og HØR ότι το επεισόδιο όντως συνέβη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έριξε φως, λοιπόν, στην απουσία της πριγκίπισσας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι εγείρει ερωτήματα για το πώς η οικογένεια θα χειριστεί αυτήν τη σοβαρή κατάσταση.

Η διάδοχος πριγκίπισσα Mette-Marit είναι κόρη του πρώην δημοσιογράφου Sven Olaf Bjarte Høiby και της τραπεζικής υπαλλήλου Marit Tjessem. Παντρεύτηκε τον διάδοχο πρίγκιπα Haakon της Νορβηγίας το 2001, στον καθεδρικό ναό του Όσλο. Η Mette-Marit έχει έναν γιο, τον Marius Borg Høiby, με τον Morten Borg. Είναι επίσης μητέρα της πριγκίπισσας Ingrid Alexandra της Νορβηγίας και του πρίγκιπα Sverre Magnus της Νορβηγίας.

Ποιος είναι ο Marius Borg Høiby

Ο Marius Borg Høiby ως γιος της διάδοχης πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Mette-Marit, είναι σταθερά εδραιωμένος στη νορβηγική βασιλική οικογένεια και μπορεί να αποκαλεί το βασιλικό παλάτι του Όσλο σπίτι του. Ήταν μόλις δύο ετών όταν η μητέρα του, Mette-Marit Tjessem Høiby, γνώρισε κι ερωτεύτηκε έναν πρίγκιπα. Η Mette-Marit γνώρισε τον πλέον σύζυγό της, Haakon, διάδοχο της Νορβηγίας, μέσω κοινών φίλων το 1999.

Παρά το διαφορετικό υπόβαθρό τους, ο διάδοχος της Νορβηγίας ερωτεύτηκε τη Mette-Marit και άρχισε να τη φλερτάρει. Έμαθε για το περίπλοκο παρελθόν της -ήταν μια πρώην σερβιτόρα και ο άντρας με τον οποίο μόλις είχε χωρίσει έτυχε να έχει καταδικαστεί για ναρκωτικά. Αλλά ο διάδοχος αισθάνθηκε ότι η Mette-Marit ήταν αυτή «η μία» και αγκάλιασε τον μικρό γιο της, ρωτώντας τελικά τον πατέρα του, τον βασιλιά Harald V, αν μπορούσε να της κάνει πρόταση γάμου. Εκείνος είπε «ναι» στον γιο του κι έτσι ο διάδοχος είχε την άδεια να παντρευτεί τη Mette-Marit κάνοντάς της πρόταση γάμου την 1η Δεκεμβρίου 2000. Ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για τον επόμενο χρόνο.

Το 2012, ο Marius Borg Høiby σε ηλικία 15 ετών, ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο ασφαλείας όταν τα μέσα ενημέρωσης συνειδητοποίησαν ότι είχε Instagram, όπου επέλεγε να δημοσιεύει το πού βρισκόταν ολόκληρη η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας. Τώρα δημοσιεύει κυρίως για τον εαυτό του, τα σκυλιά του, την κοπέλα του και τα ταξίδια του.

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, ο Marius Borg Høiby είναι έτοιμος να κλείσει τα 22. Φαίνεται να έχει κληρονομήσει την επαναστατική φύση της μητέρας του -έχει πια αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Νορβηγία και να ζήσει στο Λονδίνο με την κοπέλα του, το μοντέλο Juliane Snekkestad. Ο ίδιος, μάλιστα, επέλεξε να μην εμφανίζεται στα πρόσφατα επίσημα βασιλικά πορτρέτα. Δεν κατέχει βασιλικό τίτλο, αλλά είναι σίγουρα ευπρόσδεκτος στο παλάτι, το οποίο τού επιτρέπεται να αποκαλεί σπίτι του.

SHARE THE STORY