Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πρώτες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής – Πετρούνιας, Σάκκαρη και άλλοι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πρώτες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής – Πετρούνιας, Σάκκαρη και άλλοι 1
@mariasakkari / Instagram

Ποιες είναι μέχρι στιγμής οι προκρίσεις που έχουν καταφέρει οι Έλληνες αθλητές

ΑΠΟ GRACE TEAM

Σε εξέλιξη είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι με την ελληνική αποστολή να κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση της, διεκδικώντας σταδιακά ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Πάμε να δούμε ποιοι Έλληνες αθλητές εμφανίστηκαν τις πρώτες ήμερες και κατάφεραν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους. Δηλαδή κατάφεραν να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Στην κωπηλασία, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου προκρίθηκαν στα ημιτελικά δικώπου, ενώ οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ. Στο μονό σκιφ προκρίθηκε άνετα και στα ημιτελικά ο Στέφανος Ντούσκος.

Στο τένις, η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 58 λεπτά για να νικήσει με 2-0 σετ (6-0, 6-1) την Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς και να εξασφαλίσει πολύ άνετα την πρόκριση στον 1ο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά τένις γυναικών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) δυσκολεύτηκε στο 2ο σετ απέναντι στον Ζιζού Μπεργκς (Νο87), όμως επέστρεψε στο 3ο σετ και με το επιβλητικό 1-6 επικράτησε 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο του μονού ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Όσο αφορά την κολύμβηση και ειδικότερα στα 100 μ. ύπτιο οι Απόστολος Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά στα 100μ. ύπτιο, που θα γίνουν το βράδυ της Κυριακής (28/7, 22:32).

O Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε ως έκτος των προκριματικών των κρίκων στον τελικό της Ενόργανης Γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού. Ο «άρχοντας των κρίκων» και θα αγωνιστεί την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 16:00 όπου θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με τρία ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους.

SHARE THE STORY