Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναχώρησε για Παρίσι η #TeamHellas

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναχώρησε για Παρίσι η #TeamHellas 1
Hellenic Olympic Committee

Με το σύνθημα "Πάμε Ελλάδα" γραμμένο στο σώμα του αεροσκάφους της Aegean, η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τη Γαλλία.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Οι Έλληνες αθλητές αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης για το Παρίσι, έτοιμοι να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που αρχίζουν επίσημα την Παρασκευή.

Με συνθήματα «Πάμε Ελλάδα», το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής επιβιβάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι. Ορισμένοι αθλητές, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Λευτέρης Πετρούνιας, έχουν ήδη ταξιδέψει στη Γαλλία, ενώ η ομάδα μπάσκετ έφυγε για το Λιλ απευθείας από το Βελιγράδι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ένας από τους δύο σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι όλη η ομάδα μπάσκετ θα παραστεί στην τελετή έναρξης, καθώς το τουρνουά καλαθοσφαίρισης διεξάγεται στο Λιλ. Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν αθλητή να συμμετάσχει σε μια τόσο σημαντική τελετή.

Η ελληνική ολυμπιακή ομάδα

Η αποστολή που αναχώρησε στις 10 το πρωί, περιλαμβάνει τις Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς και τους κολυμβητές και κολυμβήτριες Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Γεωργία Δαμασιώτη, Απόστολο Χρήστου, Στέργιο Μπίλα, Βαγγέλη Μακρυγιάννη, Δημήτρη Μάρκο, Απόστολο Παπαστάμο, Απόστολο Σίσκο, Ανδρέα Βαζαίο, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, Κωνσταντίνο Στάμου, Ευάγγελο-Εφραίμ Ντούμα, Οδυσσέα Μελαδίνη, Παναγιώτη Μπολάνο και Κρίστιαν Γκολομέεβ. Μαζί τους θα είναι και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου.

Επίσης, ταξίδεψαν οι αθλητές του στίβου, η σημαιοφόρος Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλής, Αριάδνη Αδαμοπούλου και Ελένη Πόλακ, καθώς και οι αθλητές του τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου, Θοδωρής Τσελίδης και η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα. Οι προπονητές και οι συνοδοί των αθλητών συνοδεύουν την αποστολή, όπως και ο Αρχηγός Αποστολής, Πέτρος Συναδινός, μαζί με τον Υπαρχηγό Ιάκωβο Φιλιππούση.

Το μήνυμα του πιλότου στους αθλητές

Με το σύνθημα "Πάμε Ελλάδα" γραμμένο στο σώμα του αεροσκάφους της Aegean, ένα σύγχρονο Airbus A320 neo, η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τη Γαλλία. Μια πτήση γεμάτη όνειρα και ελπίδες, με τις ευχές όλων των Ελλήνων για μια επιτυχημένη πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ευχήθηκε καλή τύχη στους αθλητές και υπογράμμισε ότι η σημερινή πτήση είναι ιδιαίτερη, καθώς η εταιρεία έχει την τιμή να τους στηρίζει. Απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής, τόνισε ότι η προσπάθεια, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να κάνουν τη διαδρομή μοναδική για κάθε αθλητή.

«Καλή τύχη εύχομαι και να πάρουμε ένα κομμάτι από τη δική τους μαγεία,» πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης.

Χθες ανακοινώθηκε μάλιστα και το πλήρες πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έχει ξεκινήσει και το βράδυ της Παρασκευής (26/07) είναι προγραμματισμένη η Τελετή Έναρξης, όπου θα δούμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να μπαίνουν πρώτοι στην τελετή καθώς επιλέχθηκαν ως σημαιοφόροι.

SHARE THE STORY