Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την υπόθεση του P. Diddy 1

Μηνύσεις από το μεξικανικό καρτέλ, 1.000 μπουκάλια baby oil και πάρτι με ανήλικα κορίτσια και ναρκωτικά. Με τις εξελίξεις να τρέχουν και τον κόσμο να παρακολουθεί την ιστορία με κομμένη την ανάσα, συγκεντρώσαμε τα σοκαριστικότερα σημεία της υπόθεσης του P. Diddy.

ΑΠΟ ΣΙΝΤΥ ΧΑΤΖΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ PHOTO BY SHAREIF ZIYADAT/GETTY IMAGES FOR SEAN "DIDDY" COMBS

Ο Αμερικανός ράπερ και μουσικός παραγωγός Sean "Diddy" Combs, κατά κόσμον P. Diddy, συνεήλφθη τη Δευτέρα 16/09/2024 ως ύποπτος για εκβιασμό, διακρατική εμπορία σεξ και εξαναγκασμό σε πορνεία. Την επόμενη μέρα αποσφραγίστηκε νέο κατηγορητήριο, το οποίο αποκάλυψε αποκρουστικές λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του – αλλά δεν κατονόμασε τους πολλούς ανθρώπους που κατά πως φαίνεται εμπλέκονται.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν και τον κόσμο να παρακολουθεί την υπόθεση με κομμένη την ανάσα, μαζέψαμε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία αυτής της ιστορίας.

Πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού και baby oil

Οι αστυνομικές αρχές διέταξαν έλεγχο στις επαύλεις του ράπερ, που κατηγορείται για trafficking γυναικών, εκβιασμούς και βία. Σύμφωνα με τα έγγραφα που εξασφάλισε η PageSix, μέσα στα σπίτια που έχει ο Diddy στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, πάνω από 1.000 μπουκάλια λιπαντικού, βίντεο ερωτικού περιεχομένου και τρία όπλα AR-15.

Σύμφωνα με τα έγγραφα: «Τον Μάρτιο του 2024 ή περίπου τότε, κατά τη διάρκεια ερευνών στις κατοικίες του Combs στο Μαϊάμ και στο Λος Άντζελες, οι αρχές κατέσχεσαν διάφορες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών και περισσότερα από 1.000 μπουκάλια baby oil και λιπαντικού».

@seansvv 1,000 Bottles Of Baby Oil? #pdiddy #indictment #legaltok #diddy #seancombs #rapper #investigation #prosecutor #charges #crime #racketeering ♬ original sound - SEAN

Φαίνεται πως όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνταν στις «συγκεντρώσεις» που διοργάνωνε ο ράπερ στο σπίτι του. Σε αυτές, «ο Combs υπέβαλε τα θύματα σε σωματική, συναισθηματική και λεκτική κακοποίηση για να τα αναγκάσει να συμμετάσχουν σε βίντεο πορνό», αναφέρει η επίσημη κατηγορία. Επιπλέον, οι επιθέσεις «συχνά κατέληγαν σε τραυματισμούς που χρειάζονταν μέρες ή και εβδομάδες για να επουλωθούν».

Όσο για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, με παραμορφωμένους σειριακούς αριθμούς, το κατηγορητήριο αναφέρει πως κατασχέθηκαν. «Τα χρησιμοποιούσε για να εκφοβίσει και να απειλήσει άλλους, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων και των μαρτύρων της κακοποίησής του», λέγεται.

@jody2good A thousand bottles of baby oil 😳 #fyp #diddy #pdiddy #puffy #crime #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Jody✌🏽Good

Το επίμαχο βίντεο

Θυμίζουμε ότι φέτος τον Μάιο, σάλλο είχε προκαλέσει ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έδειχνε τον 54χρονο ράπερ να κακοποιεί την τότε σύντροφό του, Cassie Ventura. O Diddy είχε ανακαλύψει τη Ventura στα 19 της και είχε αναλάβει την καλλιτεχνική της καριέρα. Από το 2007 μέχρι το 2018 οι δυο τους ήταν ζευγάρι. Ωστόσο, η Cassie υπέβαλε μήνυση εναντίον του, μιλώντας ανοιχτά για την βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά του. Η Cassie κατηγορεί τον Diddy ότι επί δέκα χρόνια την κρατούσε αιχμάλωτη σε έναν κύκλο κακοποίησης, βίας και σεξουαλικής εμπορίας. Προσπάθησε αρκετές φορές να δραπετεύσει, αλλά πάντα αυτό κατέληγε σε ακόμη μεγαλύτερη κακοποίηση. Μάλιστα μία φορά είχε επιχειρήσει να διαφύγει με τη βοήθεια του ράπερ Kid Cudi (με τον οποίο φημολογείται ότι διατηρούσε κρυφό δεσμό εκείνη την περίοδο). O P. Diddy το έμαθε και του έσπασε το αμάξι, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ventura.

Μια από τις πολλές προσπάθειές της να δραπετεύσει βλέπουμε και στο περιβόητο βίντεο, το οποίο δείχνει τη γυναίκα να κρατά μια βαλίτσα και να τρέχει έντρομη στους διαδρόμους ενός ξενοδοχείου, προσπαθώντας να φτάσει στο ασανσέρ. Σαν από σκηνή ταινίας τρόμου, ο Diddy εμφανίζεται πίσω της κρατώντας μια πετσέτα γύρω από τη μέση του με το χέρι του. Πριν καταφέρει να διαφύγει, ο Diddy την πετάει κάτω, την κλωτσάει και την πιάνει από τον λαιμό.

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την υπόθεση του P. Diddy 2
NEW YORK, NY - JANUARY 27: Cassie (L) and recording artist Sean "Diddy" Combs attend the Clive Davis and Recording Academy Pre-GRAMMY Gala and GRAMMY Salute to Industry Icons Honoring Jay-Z on January 27, 2018 in New York City. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Καθώς η Cassie βρίσκεται στο έδαφος, ο Diddy σηκώνει τα πράγματά της από το πάτωμα, την κλωτσάει ξανά και στη συνέχεια την σέρνει για λίγο από το φούτερ της προς ένα δωμάτιο, προτού απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια, η γυναίκα φαίνεται να σηκώνεται όρθια αργά, με δυσκολία. Δευτερόλεπτα αργότερα, αυτός κάθεται σε μια καρέκλα, αρπάζει ένα αντικείμενο από το τραπέζι και το πετάει με δύναμη προς τη Ventura. Ο Diddy φαίνεται να απομακρύνεται και μετά στρέφεται προς την κοπέλα για άλλη μια φορά, όταν ανοίγει μια πόρτα του ανελκυστήρα και κάποιος φαίνεται να βγαίνει.

Το βίντεο τραβήχτηκε το 2016, πράγμα που σημαίνει πως η Cassie Ventura θα περνούσε άλλα 2 χρόνια από τη ζωή της με τον κακοποιητή της. Πλέον είναι παντρεμένη κι έχει κάνει δύο παιδιά.

Το ανοιχτό μυστικό του Χόλιγουντ

Η υπόθεση του P. Diddy και οι φήμες για την εγκληματική του συμπεριφορά πηγαίνουν πίσω πολλές δεκαετίες. Ήδη από τη δεκαετία του '90, ο ράπερ είχε εμπλακεί σε υποθέσεις που συνδέονται με βία και εγκληματική δραστηριότητα, όπως το διαβόητο περιστατικό με τον πυροβολισμό στο νυχτερινό κλαμπ της Νέας Υόρκης το 1999, όπου συνελήφθη μαζί με την τότε σύντροφό του, Jennifer Lopez. Το περιστατικό αυτό ξεκίνησε όταν, μετά από έντονο διαπληκτισμό στο κλαμπ, έπεσαν πυροβολισμοί και τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι. Ο Diddy αθωώθηκε, ενώ ο ράπερ Shyne καταδικάστηκε, κάτι που οδήγησε σε πολυετή φυλάκιση του δεύτερου.

Οι φήμες για τον Diddy δεν περιορίζονταν μόνο σε τέτοια βίαια επεισόδια. Υπήρχαν συνεχείς ψίθυροι για το τι συνέβαινε πίσω από κλειστές πόρτες στα πάρτι του. Τα φημισμένα white parties του ραπερ, όπου όλοι και όλα ντύνονταν στα λευκά, χαρακτηρίζονταν από υπερβολική πολυτέλεια και φημολογούμενες δραστηριότητες που περιλάμβαναν σεξουαλική εκμετάλλευση. Διασημότητες όπως ο 50 Cent και άλλοι είχαν μιλήσει δημοσίως για τις "σκοτεινές" πτυχές της ζωής του Diddy, αν και συχνά αυτές οι αναφορές απορρίπτονταν ως υπερβολές ή ακόμα και ζήλια.

«Μερικοί από τους ανθρώπους που ήταν μέσα στην κουλτούρα (του χιπ χοπ) και δεν λένε τίποτα — αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πάει στα πάρτι», είπε ο 50 Cent ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την εγκληματική δράση του Diddy με τον οποίο έχουν κόντρα εδώ και δεκαετίες. «Έτσι τους κρατά σιωπηλούς και φαίνεται λες και είμαι ο μόνος που μιλάει για αυτό, αλλά μιλάω εδώ και χρόνια και λέω ότι κάτι δεν πάει καλά».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υποψίες γύρω από τον Diddy υπήρχαν ήδη από την εποχή της δολοφονίας των Tupac Shakur και The Notorious B.I.G. (Biggie Smalls), δύο από τους μεγαλύτερους ράπερ της εποχής. Ο Diddy, ο οποίος είχε στενή σχέση με τον Biggie, βρέθηκε στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας που τον συνέδεαν έμμεσα με τα γεγονότα, χωρίς όμως να υπάρχουν ποτέ απτά αποδεικτικά στοιχεία. Ο "πόλεμος" μεταξύ της East Coast και West Coast σκηνής του hip hop κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής έθεσε τον Diddy σε μια θέση εξουσίας, και παρά την αποστασιοποίησή του από τα εγκλήματα, οι φήμες παρέμειναν ζωντανές​.

Όσον αφορά το κατηγορητήριο, οι καταγγελίες περί βιασμών και διακίνησης revenge porn ξεκινούν από το 1991 όταν δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν από τον ράπερ και τους βοηθούς του. Μια τρίτη γυναίκα κατηγορεί τον P.Diddy και τους συνεργάτες του ότι την βίασαν όταν ήταν 16 ετών. Μέρες μετά τον βιασμό, ο ράπερ την απείλησε και την έπνιξε μέχρι λιποθυμίας. Μια άλλη γυναίκα υποστηρίζει ότι εκπορνεύτηκε από τον μουσικό σε ηλικία 17 ετών. Ακολούθησαν κι άλλες γυναίκες, οι οποίες περιέγραφαν παρόμοιες εμπειρίες. Το μοντέλο και ηθοποιός Crystal McKinney κατηγόρησε τον Combs ότι τη νάρκωσε και την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ στο μπάνιο ενός στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη το 2003. Ένα παρόμοιο περιστατικό υποστηρίζει ότι βίωσε η April Lampros κατά τα φοιτητικά της χρόνια.

Μπορεί να εμπλακούν ο Jay Z και άλλοι διάσημοι φίλοι του ράπερ;

Ενώ ο P. Diddy παραμένει πίσω από τα κάγκελα, πολλοί από τους διάσημους φίλους του μπορεί να κληθούν ως μάρτυρες σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες. Παρόλαυτά, ακόμη κι αν κλητευθούν, μπορούν να επικαλεστούν την Πέμπτη Τροπολογία για να αποφύγουν την αυτοενοχοποίηση. Αν κάποιος από αυτούς συμμετείχε στις φερόμενες παράνομες δραστηριότητες, είναι απίθανο να κληθεί ως μάρτυρας.

Με δεκαετίες επιρροής στη βιομηχανία, η Combs έχει συνδεθεί στενά με διασημότητες όπως ο Jay-Z, η Beyoncé, ο Usher και ο Justin Bieber. Τα 50ά του γενέθλια το 2019 προσέλκυσαν A-listers όπως η Kim Kardashian, ο Kanye West, ο Leonardo DiCaprio και ο Snoop Dogg.

Όπως εξήγησε ο πρώην εισαγγελέας, Neama Rahmani στη US Sun: «Εάν ο Jay Z είναι απλώς ένας μάρτυρας που δεν συμμετείχε στις σεξουαλικές πράξεις, μπορεί να κλητευτεί στη δίκη. Αλλά δεν νομίζω ότι θα κλητευτεί αν ήταν συμμετέχων. Είτε θα κατηγορηθεί είτε δεν θα κληθεί να καταθέσει».

Η τραγουδίστρια Dawn Richard, ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Diddy, αναφέρει στην καταγγελία της ότι οι καλλιτέχνες Ne-Yo και Usher ήταν μάρτυρες της κακοποίησης της Cassie Ventura, γνώριζαν για τη ζωή του Diddy και παρόλαυτά δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν. Όπως λέει η Richard, o Diddy δεν την απειλούσε μόνο με την καριέρα της αλλά με την ίδια της τη ζωή.

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την υπόθεση του P. Diddy 3
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - APRIL 11: (L-R) Fat Joe, Jay-Z and Sean Combs attend the Hollywood Walk of Fame Star Ceremony for DJ Khaled on April 11, 2022 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Τον μηνύει μέχρι και το μεξικανικό καρτέλ

Καταλαβαίνουμε πόσο σκοτεινή είναι η κατάσταση όταν ακόμη και η μαφία ζητά τη βοήθεια του νόμου για να σε σταματήσει; Τον Αύγουστο που μας πέρασε, ένα μέλος του καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa κατέθεσε μήνυση εναντίον του μεγιστάνα της hip-hop Sean "Diddy" Combs και της Bad Boy Entertainment, ισχυριζόμενος ότι δυσφήμησε και προσπάθησε να καταστρέψει την παράνομη επιχείρηση ναρκωτικών τους, όταν το καρτέλ αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί του στη διακίνηση ανηλίκων.

Η υπόθεση, που κατατέθηκε στη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης, απορρίφθηκε γρήγορα από την επικεφαλής δικαστή των ΗΠΑ Laura Taylor Swain στις 12 Αυγούστου. Ο Alfredo P. Gonzalez, που βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στο Κολοράντο, ζήτησε αποζημίωση 666.000 δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι ο Combs και οι συνεργάτες του είχαν αμαυρώσει τη φήμη του στον εγκληματικό υπόκοσμο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Gonzalez, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον ράπερ ο οποίος ζητούσε ανήλικα άτομα για τα πάρτι του. Ο ενάγων ισχυρίστηκε ότι αφού απέρριψε τις προσφορές του, οι άνθρωποι του Diddy του είπαν ότι θα του έκαναν τη ζωή «κόλαση» λόγω της «δύναμης που έχει ο Diddy στους δρόμους».

Τι είναι τα freak offs;

Μελετώντας την υπόθεση, μια φράση επανέρχεται ξανά και ξανά: freak offs. Για την ακρίβεια η φράση εμφανίζεται 14 φορές στο κατηγορητήριό του. Έτσι ονομάζονταν τα πολυήμερα πάρτι του P. Diddy, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ράπερ και οι φίλοι του έπαιρναν ναρκωτικά και επιδίδονταν σε ερωτικές πράξεις, τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσαν.

Τα γνωστά white parties του ράπερ διοργανώνονταν από το 2004 έως το 2009 στο Χάμπτονς της Νέας Υόρκης με καλεσμένους της αφρόκρεμα της καλλιτεχνικής σκηνής κι όχι μόνο. Το 2009 όμως ο μεγιστάνας άρχισε να διοργανώνει μια σειρά από διαφορετικά πάρτι τα οποία ονόμαζε freak offs.

Κατά τη διάρκεια των φρικιαστικών εκδηλώσεων, ο Combs φέρεται να διένειμε ουσίες στα θύματα, όπως κεταμίνη, έκσταση και GHB (γάμμα υδροξυβουτυρική), προκειμένου να «κρατήσει τα θύματα υπάκουα και συμμορφούμενα», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

SHARE THE STORY