Nemo: «Η Eurovision θέλει φτιάξιμο» είπε ο νικητής – Έσπασε το τρόπαιο στα χέρια του και τραυματίστηκε

Μόλις πανηγύρίσε με το τρόπαιο, το Nemo είδε το έπαθλο να σπάει στα χέρια του.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Το Nemo από την Ελβετία είναι ο μεγάλος νικητής του 68ου Διαγωνισμού της Eurovision, ο οποίος ξεχώρισε και μάλιστα με διαφορά. Και ενώ όλα εξελίχθηκαν ομαλά στον διαγωνισμό παρά τα απρόοπτα των ημερών, είχαμε τελικά ένα περιστατικό που συζητήθηκε έντονα.

Συγκεκριμένα το τρόπαιο που έλαβε ο καλλιτέχνης, έσπασε σε κάποια στιγμή της βραδιάς, όσο ο ίδιος πανηγύριζε μόνος του πάνω στη σκηνή. Όπως θα δείτε και παρακάτω, το Nemo κρατά το τρόπαιο πανηγυρίζει και ύστερα, βλέπουμε πως μόλις πάει να σηκωθεί, η βάση του τρόπαιου μένει στο πάτωμα.

«Έσπασα τον κώδικα και έσπασα το τρόπαιο. Το τρόπαιο μπορεί να διορθωθεί, ίσως και η Eurovision χρειάζεται λίγη διόρθωση κάθε τόσο», είπε το Nemo, σχολιάζοντας την απόφαση των διοργανωτών να επιτρέψουν non binary σημαίες στον διαγωνισμό.

Να σημειωθεί πως λίγο μετά είδαμε τον καλλιτέχνη στην σκηνή με δεμένο το δάχτυλο του, και κολλημένο το τρόπαιο.

Στη συνέντευξη Τύπου του νικητή που δίνεται αμέσως μετά τον τελικό, το Nemo ρωτήθηκε για το γεγονός πως δεν επιτράπηκε στα μέλη της non binary κοινότητας να έχουν μαζί τους τις non binary σημαίες τους – αν και το Nemo εμφανίστηκε κρατώντας μία στην έναρξη του τελικού.

YouTube video player

Στη συνέχεια εξήγησε πως βρήκε με «παράνομο» τρόπο τη σημαία του – σε έναν διαγωνισμό που ήταν γεμάτος διαμάχες εν μέσω διαμαρτυριών για την ένταξη του Ισραήλ και τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή μετά την ανακήρυξη του νικητή, το Nemo ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα δηλώνοντας πως ελπίζει η Eurovision να συνεχίσει να τηρεί την υπόσχεσή της να υπερασπίζεται την ειρήνη και την αξιοπρέπεια για όλους. Κάτι που μάλλον δεν κάνει και τόσο καλά.

Το Nemo αφιέρωσε παράλληλα τη νίκη του σε «όλα τα άτομα εκεί έξω που είναι non binary, gender fluid, τρανς». «Απλώς άνθρωποι, άνθρωποι που τολμούν να είναι ο εαυτός τους και άνθρωποι που πρέπει να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί».

SHARE THE STORY

Exit mobile version