Μασσαλία: Άκρως εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη του ιστιοφόρου Belem με την Ολυμπιακή φλόγα

Μετά από 12 ημέρες ταξιδιού στη Μεσόγειο, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία με εντυπωσιακή υποδοχή.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Από την Ελλάδα και την Ολυμπία, στην Μασσαλία και έπειτα στο Παρίσι. Μετά από 12 ημέρες θαλάσσιου ταξιδιού με το ιστιοφόρο Belem, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Γαλλία με εντυπωσιακούς και πανηγυρικούς εορτασμούς.

Η φλόγα άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και πριν από λίγες ώρες έφτασε στη Γαλλία στην πρώτη της στάση. Όσο αφορά το μέσο που μετέφερε τη φλόγα, πρόκειται για το τρικάταρτο ιστιοφόρο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα – εμπνευσμένοι από τον Γάλλο Πιερ ντε Κουμπερντέν.

Όπως αναμενόταν, το Belem έφτασε στο Παλιό λιμάνι της Μασσαλίας εκεί όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να την υποδεχτεί και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Πέρα από χιλιάδες κόσμο, ήταν συγκεντρωμένα και εκατοντάδες σκάφη στη θάλασσα.

Για την υποδοχή της φλόγας, υπήρξαν καπνογόνα στον ουρανό με τα χρώματα της Γαλλίας, σημαίες, κόρνες και φωνές γεμάτες με ενθουσιασμό, δεν έλειψαν.

Όπως αναφέρουν τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στο λιμάνι της Μασσαλίας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150.000 άτομα. Από την υποδοχή δεν έλειψε και η παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος η φλόγα παραδόθηκε από το Belem στους λαμπαδηδρόμους για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία. Το ταξίδι της φλόγας στη Γαλλία θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου, όταν θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Παρίσι για να ανάψει τον βωμό και να καίει έως ότου ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Ideal Images

SHARE THE STORY