Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Ολυμπιακή φλόγα πέρασε από το κόκκινο χαλί με το “Chariots of Fire” του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ο Tony Estanguet, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, βρίσκεται πίσω από την ιδέα.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Η χθεσινή ημέρα ήταν εξαιρετικά σπουδαία για το 77ο Φεστιβάλ Καννών. Πέρα τις εμφανίσεις που άφησαν ιστορία (πχ αυτή της Cate Blanchett), η οποία πήρε κοινωνικοπολιτική θέση, όπως επιβάλλεται σε μια διεθνή καλλιτεχνική εκδήλωση, είχαμε και την Ολυμπιακή Φλόγα να «δίνει το παρών».

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλίδα μπασκετμπολίστρια, Ιλιάνα Ρούπερτ, ήταν εκείνη που βρέθηκε στο κόκκινο χαλί του φετινού Φεστιβάλ Καννών και κράτησε την Ολυμπιακή Φλόγα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο background είχε ήχους από το «Chariots of Fire» του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Πρόκειται για μια δημιουργία με αναφορές στους δρομείς που προπονούνται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 1924.

Φυσικά τα βλέμματα στράφηκαν προς τη γνωστή μπασκετμπολίστρια και την Ολυμπιακή φλόγα με την εμφάνιση να πραγματοποιείται λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας «Marcello Mio» με την Catherine Deneuve και το ντοκιμαντέρ «Olympiques! La France des Jeu».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Tony Estanguet, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 ο οποίος είχε την ιδέα να πάει τη δάδα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Ολυμπιακή φλόγα πρόκειται να περάσει από 400 πόλεις και δεκάδες τουριστικά αξιοθέατα, μέχρι να φτάσει στην ηπειρωτική Γαλλία. Θα περάσει επίσης, και από την Καραϊβική, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αφού έφυγε από την Ελλάδα, η Ολυμπιακή φωτιά έπλεε για 12 ημέρες με το μυθικό ιστιοφόρο Belen μέχρι να φτάσει στο λιμάνι της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της στις διάφορες περιοχές της Γαλλίας.

*Πηγή φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images

SHARE THE STORY

Exit mobile version