Εμμανουέλα Κατζουράκη: «Υφίσταμαι σεξουαλική παρενόχληση από τα 16 μου» – Η ιστορία της πρωταθλήτριας που επέζησε στα Τέμπη

Εμμανουέλα Κατζουράκη: «Υφίσταμαι σεξουαλική παρενόχληση από τα 16 μου» – Η ιστορία της πρωταθλήτριας που επέζησε στα Τέμπη 1
@emma.katzouraki / Instagram

«Όταν μιλάς γι’ αυτά που σε πληγώνουν είναι σαν να πετάς από πάνω σου ένα βάρος που δεν επέλεξες να κουβαλάς», εξομογήθηκε μεταξύ άλλων.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατάφερε να γίνει 5η Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, στο αγώνισμα του skeet, αγγίζοντας το μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 23χρονη αθλήτρια κατάφερε να κερδίσει μια σπουδαία διάκριση στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχε, παρόλο που η πορεία μέχρι το Παρίσι δεν ήταν εύκολη. «Ο τελικός δε μου βγήκε. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, είχαμε περάσει πάρα πολλά», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Πίσω από αυτές τις λέξεις όλο νόημα, κρύβεται μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία, αφού η 23χρονη είναι μία από τις επιζήσασες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και είχε γλιτώσει με ελαφριά τραύματα καθώς ήταν στα τελευταία βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Πριν από λίγες ώρες, ήρθε μια αποκάλυψη από την 23χρονη αθλήτρια, που έχει προκαλέσει αίσθηση και υπενθυμίζει τον μισογυνισμό, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεαρές αθλήτριες.

Συγκεκριμένα, η Εμμανουέλα Κατζουράκη μίλησε στο SportsPodcast και στην Αργυρώ Γιαννουδάκη, για πολλά θέματα, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, αλλά και την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή στην Κρήτη (η καταγωγή της είναι από τα Χανιά).

Βέβαια εκείνο που σοκάρει σε μεγάλο βαθμό είναι πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υφίσταται σεξουαλική παρενόχληση από τα 16 της έως και σήμερα που είναι 23 ετών, από παράγοντα του αθλήματος της. Η συνέντευξη είχε διακοπές, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης της Κατζουράκη, όμως ολοκληρώθηκε με ένα αισιόδοξο μήνυμα.

«Όταν μιλάς γι’ αυτά που σε πληγώνουν είναι σαν να πετάς από πάνω σου ένα βάρος που δεν επέλεξες να κουβαλάς».

Η Εμμανουέλα που σπουδάζει Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια του μοιραίου τρένου που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώους ανθρώπους. Η ίδια γλίτωσε, με ελαφριά τραύματα και ένα διάστρεμμα. Ωστόσο, η εμπειρία την τραυμάτισε ψυχικά και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει για αρκετές ημέρες.

Τότε, μέσω story στο Ιnstagram, είχε κάνει έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα για τους τραυματίες: «Ευχαριστώ πολύ όσους με παίρνουν τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν θέλω να είμαι αγενής, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είμαι καλά, πολύ καλύτερα από άλλους πιο άτυχους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ δώστε αίμα για τους τραυματίες του ατυχήματος».

SHARE THE STORY