Εμμανουέλα Κατζουράκη: Επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και έγινε Ολυμπιονίκης

Εμμανουέλα Κατζουράκη: Επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και έγινε Ολυμπιονίκης 1
@emma.katzouraki / Instagram

Η 23χρονη αθλήτρια κατέκτησε την 5η θέση στην σκοποβολή.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Η 23χρονη Εμμανουέλα Κατζουράκη είναι η Ελληνίδα σκοποβόλος που κατάφερε να φτάσει στην 5η θέση, των κορυφαίων σκοποβόλων αγγίζοντας το μετάλλιο. Η 23χρονη αθλήτρια κατάφερε να κερδίσει μια σπουδαία διάκριση στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχε, παρόλο που η πορεία μέχρι το Παρίσι δεν ήταν εύκολη. «Ο τελικός δε μου βγήκε. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, είχαμε περάσει πάρα πολλά», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα και την 5η θέση.

Πίσω από αυτές τις λέξεις όλο νόημα, κρύβεται μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία, αφού η 23χρονη είναι μία από τις επιζήσασες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και είχε γλιτώσει με ελαφριά τραύματα καθώς ήταν στα τελευταία βαγόνια της αμαξοστοιχίας

Η Εμμανουέλα που σπουδάζει Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια του μοιραίου τρένου που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώους ανθρώπους. Η ίδια γλίτωσε, με ελαφριά τραύματα και ένα διάστρεμμα. Ωστόσο, η εμπειρία την τραυμάτισε ψυχικά και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει για αρκετές ημέρες.

Τότε, μέσω story στο Ιnstagram, είχε κάνει έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα για τους τραυματίες: «Ευχαριστώ πολύ όσους με παίρνουν τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν θέλω να είμαι αγενής, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είμαι καλά, πολύ καλύτερα από άλλους πιο άτυχους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ δώστε αίμα για τους τραυματίες του ατυχήματος».

Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, η Κατζουράκη ταξίδεψε στην Ντόχα προκειμένου να συμμετέχει σε αγώνες. Ο προπονητής της Γιώργος Σαλαβαντάκης είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, όμως προτίμησε να αγωνιστεί:

«Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό».

SHARE THE STORY