Christina Applegate: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με σπάνιο σύνδρομο

Όσα αποκάλυψε στο podcast της μητέρας της, η μικρή Sadie.

ΑΠΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΑ

@hairbyadir

Η 13χρονη κόρη της σταρ της σειράς “Married… With Children” και “Dead To Me”, Sadie, μίλησε για τη διάγνωσή της με POTS στο podcast «MeSsy» της μητέρας της, Christina Applegate, σημειώνοντας ότι τώρα πια κατανοεί τη μάχη που δίνει η μαμά της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Έχω κάτι που λέγεται POTS. Δεν έχω ιδέα τι είναι στην πραγματικότητα, αλλά έχει να κάνει με το αυτόνομο νευρικό σύστημα κι επηρεάζει την καρδιά μου. Όταν σηκώνομαι όρθια, ζαλίζομαι πολύ, τα πόδια μου είναι αδύναμα και νιώθω ότι θα λιποθυμήσω», αποκάλυψε η μικρή Sadie.

 

Getty/Ideal Images

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Johns Hopkins Medicine, το POTS (Postural Tachycardia Syndrome) -επίσημα γνωστό ως σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας- είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Τα άτομα με POTS παρουσιάζουν ταχεία αύξηση του καρδιακού παλμού όταν στέκονται όρθια ή ξαπλώνουν, ζάλη, brain fog, κόπωση, δυσανεξία στην άσκηση, πονοκέφαλο, θολή όραση, τρόμο και ναυτία, ενώ μπορεί ακόμη και να λιποθυμήσουν.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adir Abergel (@hairbyadir)

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Sadie εξήγησε ότι υπέφερε από τα συμπτώματά του POTS για πολύ καιρό, αλλά συχνά δεν τους έδινε σημασία. «Το μισώ αυτό που περνάς αγάπη μου. Πραγματικά το μισώ» ήταν η απάντηση της μητέρας της, Christina Applegate. «Είμαι λυπημένη, αλλά σε αγαπώ και ξέρω ότι θα είσαι καλά. Και είμαι εδώ για σένα και σε πιστεύω. Και σ’ ευχαριστώ που το έφερες στο φως της δημοσιότητας και θα ευαισθητοποιήσεις και άλλα άτομα που δεν το γνωρίζουν ή το περνάνε ήδη», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η Christina Applegate, η οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2021, είπε ότι επίσης δεν έδινε σημασία στα συμπτώματα της κόρης της από άγνοια της νόσου. «Φοράει πολλά ρούχα και μισεί τη γυμναστική στο σχολείο -συγγνώμη για το σχολείο, δεν είναι μεγάλη οπαδός της γυμναστικής» είπε η Applegate, ενώ συνέχισε λέγοντας πως νιώθει τόσο φρικτά που δεν έδωσε σημασία όταν έπρεπε.

«Βγαίνουμε έξω στον κόσμο και το άγχος μάς κατακλύζει, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα να είναι πολύ χειρότερα μετά απ’ ό,τι θα ήταν αν βρισκόμασταν στην ασφάλεια του σπιτιού μας.» Παρά τα εξουθενωτικά συμπτώματα, η Sadie εξήγησε ότι η διάγνωσή της με POTS τη βοήθησε να καταλάβει τι περνάει η μαμά της, έστω και με αυτόν τον δυσάρεστο τρόπο. «Αν δεν είχα αυτό το σύνδρομο, δεν θα καταλάβαινα τη μαμά μου όταν μου λέει ότι πονάει ή ότι νιώθει ένα τρέμουλο όσο δίνει τη δική της μάχη με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τώρα την καταλαβαίνω απόλυτα», ανέφερε η Sadie προκαλώντας σοκ στους ακροατές του podcast.

SHARE THE STORY