Ανασύρθηκε και η σορός της 18χρονης κόρης του Lynch – Ετοιμαζόταν να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ανασύρθηκε και η σορός της 18χρονης κόρης του Lynch – Ετοιμαζόταν να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης 1
@twitter

Η Hannah Lynch ήταν γεννημένη στις 12 Ιουνίου του 2006 και ετοιμαζόταν να ακολουθήσει το όνειρο της λίγο πριν την τραγωδία στην Σικελία

ΑΠΟ GRACE TEAM

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής επικαιρότητα από την 19η Αυγούστου όταν και έγινε γνωστό πως ναυάγησε το σούπερ πολυτελές γιοτ του Mike Lynch, «Βayesian». Τελευταία αγνοούμενη, η 18χρονη κόρη του διάσημου εκατομμυριούχου, η οποία ανασύρθηκε νεκρή σήμερα το μεσημέρι, με τους δύτες να την εντοπίζουν στον βυθό και συγκεκριμένα κοντά στην καμπίνα της.

Όπως έχουν κάνει γνωστό οι δύτες της αποστολής, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση παρομοιάζοντας την, με ένα κτίριο 18 ορόφων βυθισμένων στο βυθό 50 μέτρων.

Η σορός του άτυχου κοριτσιού και το σημείο που εντοπίστηκε, υποδηλώνει πως πιθανώς παγιδεύτηκε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν πως το ιστιοφόρο βυθίστηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Ήταν η τελευταία αγνοουμένη του ναυαγίου, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του σκάφους μαζί με την σύζυγό του Άντζελα Μπακάρες, η οποία επέζησε και νοσηλεύεται με τραύματα κυρίως στα πόδια.

Στο γιοτ επέβαιναν 22 άτομα τη στιγμή της βύθισης. Οι 15 διασώθηκαν λίγο μετά την τραγωδία, ενώ οι υπόλοιποι κηρύχθηκαν αγνοούμενοι και τελικά ανασύρθηκαν νεκροί. Το πτώμα της 18χρονης εντοπίστηκε πριν από αρκετές ώρες, αλλά ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ανασυρθεί. Τελικά όμως, είναι το τελευταίο στην μαύρη λίστα με τους συνολικά 7 νεκρούς της τραγωδίας.

H 18χρονη Hannah βρέθηκε στο πολυτελές γιοτ προκειμένου να γιορτάσει μαζί με τον πατέρα της, την ελευθερία του, καθώς ο μεγιστάνας αθωώθηκε από κατηγορίες για απάτη που θα μπορούσαν να τον είχαν οδηγήσει στην φυλακή για έως και 25 χρόνια. Τον Ιούνιο όμως, κατάφερε να απαλλαγεί από τις αγωγές και δήλωνε σε συνέντευξη του πως έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, την οποία θέλει να περάσει κοντά στην οικογένεια του. Τίποτα όμως δεν προέβλεπε την τραγωδία λίγες μόνο ημέρες μετά.

Περισσότερα για την 18χρονη Hannah Lynch

Η Hannah Lynch ήταν γεννημένη στις 12 Ιουνίου του 2006 και μόλις είχε τελειώσει το σχολείο. Ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τις σπουδές της σε λίγες ημέρες, έχοντας δείξει ενδιαφέρον στην λογοτεχνία και την ποίηση, και έχοντας ήδη κατακτήσει διακρίσεις.

Η αίτηση της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε γίνει δεκτή και εκεί θα σπούδαζε ποίηση και λογοτεχνία. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου σε ανακοίνωση της, εξέφρασε τα συλλυπητήρια, αλλά και το πόσο συγκλονισμένοι είναι οι ίδιοι από την τραγωδία.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την τραγωδία στην Σικελία;

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι Ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για «πρόκληση ναυαγίου, πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τραυματισμούς».

Η εισαγγελία του Termini Imerese με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανατράπηκε στις ακτές κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας, λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας

Σύμφωνα με το Ansa, η υπόθεση στην οποία εστιάζουν οι ερευνητές είναι ακριβώς αυτή της υποτιθέμενης αλυσίδας ανθρώπινων λαθών που θα προκαλούσαν τη βύθιση του γιοτ. H καρίνα, μερικώς ανυψωμένη, θα μπορούσε να έχει καθοριστικό ρόλο στη χαμηλότερη ευστάθεια του κύτους, μαζί με κάποια ανοιχτά φινιστρίνια που θα είχαν πάρει μεγάλη μάζα νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, ευνοώντας την ταχεία βύθιση του ιστιοφόρου. Κι επίσης, οι μηχανές έσβησαν καθώς και η αστοχία του συστήματος που σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να σφραγίζει τις καταπακτές και τις προσβάσεις στο εσωτερικό.

SHARE THE STORY