Αληθινή μαχήτρια: Η ιστορία της 38χρονης ξιφομάχου με καρκίνο που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς, παρά τους πόνους

Αληθινή μαχήτρια: Η ιστορία της 38χρονης ξιφομάχου με καρκίνο που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς, παρά τους πόνους 1

Η Nathalie Moellhausen διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο στη σπονδυλική στήλη.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Μια εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αφορά τη Nathalie Moellhausen, μια 38χρονη ξιφομάχο από τη Βραζιλία, η οποία παρά τη μάχη της με τον καρκίνο, αποφάσισε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να εξαντλήσει το σώμα της.

Πρόκειται για μια αληθινή μάχη ζωής, που προβάλλεται με συγκινητικό τρόπο μέσα από τους Ολυμπιακούς. Η  Nathalie Moellhausen διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο στη σπονδυλική στήλη, έχοντας ξεκινήσει τις απαραίτητες θεραπείες. Δυστυχώς όμως υποφέρει από αφόρητους πόνους, και παρ' όλα αυτά αποφάσισε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.

Από τη μία, πολλοί είναι εκείνοι που θαυμάζουν το θάρρος, την επιμονή και την υπέρτατη δύναμη που έδειξε η αθλήτρια, η οποία δεν το έβαλε κάτω παρά τους πόνους και τη διάγνωσή της. Από την άλλη, μήπως όφειλε να ακούσει το σώμα της και τα όρια της; Να μην πιέσει και εξωθήσει τον οργανισμό της στα άκρα;

Η απόφαση ήταν όλη δική της και το σίγουρο είναι μόνο ένα. Ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν και πόσο μάλλον στον εαυτό της. Και μόνο η μάχη της με τον καρκίνο, αλλά και το σπουδαίο αθλητικό της έργο, αρκούν όλο τον σεβασμό και τον θαυμασμό προς το πρόσωπό της.

Η στιγμή που η Nathalie Moellhausen κατέρρευσε στους αγώνες

Η 38χρονη ξιφομάχος αγωνίστηκε το Σάββατο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην κατηγορία épée (ξίφος μονομαχίας) γυναικών, εναντίον της Καναδής Ruien Xiao, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί.

Ωστόσο, εξαιτίας αφόρητων πόνων, κατέρρευσε στη διάρκεια του αγώνα και κλαίγοντας, ζήτησε ιατρική βοήθεια. Όπως θα δείτε στο βίντεο, οριακά βρίσκει τη δύναμη να σηκωθεί ώστε να φτάσει στην καρέκλα. Αν και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη νίκη, η υπερπροσπάθειά της, συγκίνησε τους πάντες.

Το αστείο στιγμιότυπο με τον προπονητή της

Στα στιγμιότυπα που έχουν γίνει ήδη viral, υπάρχει και μια αμήχανη και κάπως αστεία στιγμή. Την ώρα που η Nathalie Moellhausen βρίσκεται στο έδαφος μη μπορώντας να συνεχίσει τον αγώνα της, της φέρνουν μια καρέκλα. Ένας από την ομάδα της όμως, μέσα στον πανικό του αποφάσισε να κάτσει ο ίδιος, μέχρι να συνειδητοποιήσει πως η καρέκλα είναι για τη Nathalie.

SHARE THE STORY