6 παράξενα γεγονότα που θα συμβούν με την Ηλιακή Έκλειψη

6 παράξενα γεγονότα που θα συμβούν με την Ηλιακή Έκλειψη 1

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αστρολογικό γεγονός, το οποίο φαίνεται πως θα μας μεταφέρει όλη αυτή την εκρηκτική ενέργεια.

ΑΠΟ GRACE TEAM

H σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χρονιά που διανύουμε καθώς θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη της χρονιάς στο ζώδιο του Κριού και συγκεκριμένα στη 19η μοίρα και 24 λεπτά του ζωδίου.

Είναι μια δυνατή Ηλιακή έκλειψη που η κύρια όψη που σχηματίζει, είναι με τον Χείρωνα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αστρολογικό γεγονός, το οποίο φαίνεται πως θα μας μεταφέρει όλη αυτή την εκρηκτική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε γενικές γραμμές, κάθε έκλειψη συμβολίζει ένα τέλος, αλλά και μια νέα αρχή. Οι εκλείψεις είναι πάντα δείκτες αλλαγών και μεταμορφώσεων στις ζωές μας και έχοντας κατά νου πως πραγματοποιούνται στο ζώδιο του Κριού, σημαίνει πως θα έχουμε περισσότερο θάρρος, ενθουσιασμό, αλλά και αυτοπεποίθηση για να κάνουμε μια νέα αρχή και να διεκδικήσουμε όσα επιθυμούμε.

Πέρα όμως από την αστρολογική σκοπιά αυτής της Ηλιακής Έκλειψης, υπάρχουν και ορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε Ηλιακή Έκλειψη και αξίζει να τα γνωρίσουμε.

6 παράξενα γεγονότα που θα συμβούν με την Ηλιακή Έκλειψη 2

Το φαινόμενο «Baily’s beads»

Σε κάθε Ηλιακή Έκλειψη, εφόσον έχουμε την κατάλληλη προστασία στα μάτια και μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε, θα δούμε πως γύρω από την Σελήνη, υπάρχει μια αστραφτερή λευκή γραμμή, που μοιάζει φτιαγμένη από χάντρες. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της θέσης που παίρνει η Σελήνη μπροστά από τον Ήλιο και τις μη στέρεες τοπογραφίες. Το φαινόμενο αυτό, πήρε το όνομα του Baily μιας και έγινε ο πρώτος αστρολόγος το 1836 που εντόπισε και ανέλυσε την συγκεκριμένη κατάσταση της Ηλιακής Έκλειψης.

Ηλιακές προεξοχές

Είναι τεράστιο μαγνητικό φορτίο από την επιφάνεια του ήλιου, το οποίο καταφέρνει να προεξέχει από την στρογγυλή μορφή του. Και ενώ με γυμνό μάτι είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τις ηλιακές προεξοχές, κατά την Ηλιακή Έκλειψη και τη θέση που παίρνει η Σελήνη, είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπίσουμε και να διακρίνουμε τις εξοχές του ήλιου.

Η θερμοκρασία πέφτει

Μην ξεχάσεις να έχεις ζακέτα όσο παρακολουθείς την Ηλιακή Έκλειψη, καθώς οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν απότομα από 2,8 βαθμούς κελσίου, μέχρι και 5,6 βαθμούς. Αυτές οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία συμβαίνουν όταν η Σελήνη μπαίνει μπροστά στον Ήλιο με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερη φωτεινότητα και λιγότερη θερμική ενέργεια.

Η συμπεριφορά των ζώων αλλάζει

Από τις αστρολογικές αυτές αλλαγές, τα ζώα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ζώα γίνονται περισσότερο ανήσυχα και κυρίως αντιδρούν έντονα όταν το φως του ήλιου χαμηλώνει μέσα στη μέρα. Ειδικά τα πτηνά, αρχίζουν να αναζητούν περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της έκλειψης και βρίσκονται σε σύγχυση.

Περισσότεροι πλανήτες γίνονται ορατοί

Κατά τη διάρκεια της Ηλιακής έκλειψης, το φεγγάρι εμποδίζει το φως του ήλιου να φτάσει κάθετα στη γη και αυτό δημιουργεί την ιδανική φωτεινότητα για να μπορέσουν να λάμψουν πλανήτες και αστέρια που γίνονται πιο εύκολα ορατοί, σε τέτοια φαινόμενα. Με την έκλειψη είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε πλανήτες και αστέρες, απ’ ότι το βράδυ. Για παράδειγμα, σήμερα θα είναι πιο ορατοί οι πλανήτες της Αφροδίτης και του Ουρανού.

Οι ραδιοσυχνότητες αλλάζουν

Παραμένει ακόμη ένα φαινόμενο που προκαλεί εντυπώσεις, ωστόσο έχει παρατηρηθεί πως σε κάθε ηλιακή ή σεληνιακή έκλειψη, επηρεάζονται έντονα οι ραδιοσυχνότητες. Οι επιστήμονες εικάζουν πως αυτό συμβαίνει επειδή το φορτίο ενέργειας που έρχεται από την έκλειψη, αλληλεπιδρά με την ιονόσφαιρα της γης και έτσι έχουμε περισσότερες παρεμβολές.

 

Δυστυχώς η σημερινή έκλειψη δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, αλλά αν βρίσκεστε σε χώρες όπως Μεξικό, ΗΠΑ, Τέξας, Καναδά θα μπορέσετε να την δείτε. Σημειώνεται ότι η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται στις 12 Αυγούστου 2024 και θα είναι ορατή από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Ισπανία.

SHARE THE STORY