7-Skin Method: Το TikTok (συνεχίζει να) έχει εμμονή με αυτή την K-Beauty τεχνική – Αξίζει να την δοκιμάσετε;

Πόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα το συγκεκριμένο K-beauty trend; Ρωτήσαμε την ειδικό.

ΑΠΟ ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ

7-Skin Method: Το TikTok (συνεχίζει να) έχει εμμονή με αυτή την K-Beauty τεχνική – Αξίζει να την δοκιμάσετε; 2

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το K-Beauty έφερε μια διαφορετική προσέγγιση στο skincare όπως το ξέραμε. Η έμφαση στα πολλά, διαφορετικά στάδια περιποίησης – κάθε ένα από τα οποία έρχεται να καλύψει στοχευμένα και μια διαφορετική ανάγκη της επιδερμίδας- υπόσχεται το dewy skin που όλες ονειρευόμαστε ενώ συγχρόνως μας μυεί στις απολαύσεις του me time.

Όπως είναι φυσικό, η ανακάλυψη μιας τόσο διαφορετικής αλλά και τόσο ενδιαφέρουσας skincare κουλτούρας, φέρνει μαζί της και ένα σωρό trends, πολλά από τα οποία σκάνε σαν πυροτέχνημα στα social media για να ξεχαστούν πολύ γρήγορα, δίνοντας τη σκυτάλη στην επόμενη “αποκάλυψη”.

Είναι, άραγε, και η 7-Skin Method- η οποία αναζωπυρώθηκε τους τελευταίους μήνες στο TikTok- μία τέτοια τάση ή μήπως πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο καθημερινό μας skincare; Ρωτήσαμε τη δερματολόγο Παναγιώτα Ρήγα και πήραμε τις απαντήσεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Ας θυμηθούμε, όμως, πρώτα τι είναι ακριβώς η 7-Skin Method: πρόκειται για μια Κορεάτικη skincare τεχνική σύμφωνα με την οποία χρειάζεται να περάσετε το αγαπημένο σας toner 7 φορές στο πρόσωπό σας, περιμένοντας το προϊόν να απορροφηθεί εντελώς από το δέρμα πριν περάσετε στο επόμενο layer – ή να εφαρμόσετε 7 διαφορετικά toners, το ένα μετά το άλλο, πάντα μετά τον καθαρισμό, προκειμένου να ανοίξετε το δρόμο προς το απόλυτο glass skin.

Ποιος, όμως, είναι ο ρόλος του toner στην ιεροτελεστία φροντίδας και πόση διαφορά θα κάνουν, στην πραγματικότητα, τα 7 layers της 7-Skin Method σε σχέση με το ένα που εφαρμόζουμε συνήθως όσες χρησιμοποιούμε toner; “Υπάρχουν διαφορετικών ειδών toners”, εξηγεί η δερματολόγος και διευκρινίζει: “Εκείνα που βελτιώνουν την υφή του δέρματος και περιέχουν οξέα φρούτων, δηλαδή άλφα και βήτα υδροξυοξέα ή PHA (για πιο ευαίσθητα δέρματα) και υπάρχουν και toners που είναι πιο ενυδατικά, για πιο ώριμα, πιο ξηρά δέρματα κλπ”.

“Αρκεί να περάσουμε μία φορά το toner στην επιδερμίδα για να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να εξισορροπήσει το pH της, να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα makeup ή να κάνει μια μικρή απολέπιση, αν η σύνθεση περιέχει οξέα”, εξηγεί η ειδικός. “Όμως το να μπαίνουν 7 στρώσεις toner είναι υπερβολικό και μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Και αυτό γιατί αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε απολεπιστικό toner, περνώντας το τόσες πολλές φορές κυριολεκτικά  “γδύνουμε” τελείως το δέρμα και το αφυδατώνουμε, οπότε αντί να το βοηθάμε το κάνουμε πιο ευαίσθητο. Από την άλλη, αν βάζουμε πολλά ενυδατικά toners, αυτό που κάνουμε δεν είναι να αυξάνουμε τα επίπεδα υδάτωσης αλλά να το μπλοκάρουμε, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η δράση των υπόλοιπων προϊόντων πχ των serum, που είναι σαφώς πιο δραστικά για το δέρμα μας.

Η συμβουλή της δερματολόγου; “Αν μιλάμε για τα οφέλη του layering στο skincare, είναι προτιμότερο να το εφαρμόσετε στα serum, τα οποία ξέρουμε πως είναι πολύ δραστικά για το δέρμα και προσφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα”, προτείνει η Παναγιώτα Ρήγα.

SHARE THE STORY